Hei! Hvordan kan vi hjelpe deg?

Chat med oss i Messenger
Send oss en e-post

Vertsfamilie

Store deler av det å være på utveksling handler om å være på en reise. Da kan det være veldig fint å ha en vertsfamilie som skaper trygge rammer for det som skal bli ditt nye hjem, og som er der for deg når det trengs. Møtet med vertsfamilien din vil på mange måter derfor bli en kickstart på den nye hverdagen din.

Mange av våre vertsfamilier har etter hvert blitt godt kjente av organisasjonen, og vi kan derfor garantere at de er gode folk

Hjemme hos vertsfamilien har du først og fremst ditt eget rom, Internett, og tilgang til bad og mat. Det vil også være en fin plass for gode samtaler, lærdom og nye bekjentskap. Mange av våre elever danner bånd med familiene som varer livet ut, og det er absolutt ikke uvanlig å komme på besøk igjen ved senere anledninger!

Both Jo and Jorgen have settled in so well and become so ingrained in our family it’s like they’ve always been with us. I’m dreading June/July when they go back home to their families, we don’t want them to leave…. I’ve offered to adopt!!

Shayla Arnold

I tillegg til å bli kjent med kulturen på en helt annen måte ved å bo hos en lokal familie, vil det også gi deg muligheten til å bli ekstra godt kjent med deg selv. I hverdagen du kjenner til fra før av tenker du kanskje ikke så mye over hvordan din familie lever, og hvordan hverdagen er bygget opp rundt vaner og tradisjoner som er typiske for nettopp din familie. Ved å flytte inn hos en annen familie, og bo sammen med dem i en periode, får du virkelig kjenne på hvem du er og hvor du kommer fra!Vi i Heltberg har årevis av erfaring med å matche elever og vertsfamilier. For oss er det viktig at du kommer til en vertsfamilie du vil trives hos, derfor bruker vi mye tid på å sørge for at det blir tilfellet. Blant annet får eleven selv komme med ønsker til bosituasjonen vi planlegger for dem. Skulle det allikevel oppstå utfordringer er Heltberg alltid klare til å hjelpe.