Fagtilbudet

Dersom du reiser med Heltberg Utveksling får du dekket alle fagene du skal ha mens du er ute. Dette innebærer både valgfagene og fellesfagene, uavhengig av hvilken linje du går. Med andre ord trenger du ikke ta opp noen fag som privatist i vg3. Dette er et helt unikt tilbud!

Studiespesialisering

For deg som er elev på studiespesialiserende linje tilbyr skolene de aller fleste fagene vi har i Norge. Du velger to fag du vil fordype deg i videre på vg3. I tillegg kan du velge fag som kanskje ikke tilbys på skolen din. Hva med Film Studies, Art and design – Textiles eller Music Technology, for å nevne noen? Du kan velge å blande fag fra forskjellige linjer, noe som gjør at du kan få en skreddersydd timeplan som passer dine interesser. Dette vil garantert gjøre skoledagen mer spennende og motiverende!

Studieforberedende

Vi tilbyr også utveksling for alle studieforberedende linjer; KDA (kunst, design og arkitektur), MK (medier og kommunikasjon), MDD (musikk, dans, drama) og idrettsfag.

For disse fire linjene tilbyr vi alle fagene du skal ha som hovedemner innenfor hver linje. I tillegg skal du ha en rekke fellesfag; matte, geografi, samfunnsfag, historie, fremmedspråk og norsk. Reiser du til England med Heltberg Utveksling får du dekket undervisning i alle disse fagene mens du er ute. Dette er fordi vi har engelske lærer som underviser etter norske timeplaner for deg mens du er der. Du kan derfor få hele året godkjent av skolen hjemme, og dermed gå direkte videre til vg3!

Yrkesfag

I 2012 ble det også mulig for yrkesfagelever å reise på utveksling med Heltberg! I løpet av årene siden har vi bygget opp erfaring og godkjente forløp innenfor en lang rekke yrkesfag, deriblant:

  • Helse og Oppvekstfag: Barne- og Ungdomsarbeider, helsearbeider, hudpleie
  • Teknikk og Industriell produksjon (TIP): Kjøretøy, industriteknologi
  • Bygg- og anleggsteknikk: Murerfaget
  • Restaurant- og matfag

Om du går på en linje som ikke er nevnt her, er det veldig gøy hvis du tar kontakt med oss. I samarbeid med skolen din kan vi alltid bygge opp nye studieforløp! Alt vi trenger er deg med godt pågangsmot, og kombinert med noen hyggelige rådgivere starter vi mer enn gjerne utveksling for akkurat den linjen du går på. Avtal et møte med oss, så finner vi en god løsning sammen. Vi har mye erfaring med å tilrettelegge timeplaner som passer til akkurat ditt drømmeår!