Hei! Hvordan kan vi hjelpe deg?

Chat med oss i Messenger
Send oss en e-post

Klassisk program eller valg av skole?

USA

Hos oss får du velge om du vil gå et klassisk utvekslingsår, eller selv velge en av våre skoler.

Classic

Classic programmet er den meste populære og kjente måten å søke seg til USA på.
I USA sier mange at tiden på High School er den beste tiden i livet. Dette fordi du på en amerikansk High School får gjøre så mye mer enn bare å studere; du blir med i en klubb hvor du får venner, og du kan bli med på mange ulike sports- og fritids- aktiviteter. Skolen vil bli en stor del av hverdagen din og du kommer til å bruke mye av fritiden din der. Alle aktiviteter er rett etter skoletid, så forbered deg på hyggelige men hektiske tider. Mye skjer i regi av skolen og det skaper et bra samhold. High School Spirit er noe amerikanerne tar på alvor. Dette er året hvor du kan prøve ut noe helt nytt og gå utenfor komfortsonen. Homecoming, fotballkamper, spirit-week og prom er noen av flere aktiviteter som du vil være med på. For å gjøre programmet til USA enda mer spennende så er det mulig å være med på soft landing camp før du møter vertsfamilien. Få en pangstart på oppholdet ved å kickstarte året tre dager i New York City.

Ut fra søknad, bakgrunnssjekk og hjemmebesøk blir vertsfamilien din nøye utvalgt. Du vil bo og leve som en ekte amerikaner, tettere på kulturen kommer du altså ikke. USA er et stort land med mangfoldig kultur og hver eneste stat er nesten som et eget land. Det er med andre ord mye man kan utforske i «the land of opportunity.»

Det å velge et skoleår på High School er en investering i egen fremtid. Året vil gi deg verdifulle erfaringer og kunnskap som gir deg mange fortrinn videre i livet. Du vil lære deg engelsk flytende, bli kjent med amerikansk kultur og få venner fra hele verden. I tillegg til dette vil du vil lære deg å håndtere nye situasjoner og utfordringer. Du vil rett og slett vokse mye som person i løpet av utvekslingsåret ditt. Ved å reise ut gir du deg selv et forsprang!

Select

Ved valg av skole har du muligheten til å bestemme den skolen som passer best med din studieretning og fremtidige videre utdanning. Våre skoler er som små akademiske samfunn, som fletter sammen studier, sport, fritidsinteresser og personlig utvikling. I tillegg til et stort utvalg av skoler tilknyttet amerikanske vertsfamilier, kan du også velge å bo på skolen sammen med andre amerikanske og internasjonale elever.

California og Florida VIP

Heltberg Utveksling har startet et helt nytt samarbeid med et spesialdesignet VIP program i USA. Dette VIP programmet er for elever som ønsker å gå på utvalgte skoler i California eller Florida.
Les mer her

Det er opp til deg!