Om New Zealand

New Zealand

Our stunning landscapes and friendly locals are closer than you think. Wake up in a place where something new awaits you every day.

Slik presenterer New Zealand seg selv; landet hvor alt er snudd på hodet. New Zealand har en fantastisk natur, og også partnerskolene våre ligger i landlige omgivelser.

Som Heltberg-elev starter du på skolen i juli, rett etter det som er deres vinterferie. Til gjengjeld har du sommerferie i desember og januar, som er årets varmeste måneder. Du blir møtt på flyplassen av vertsfamilien så fort du kommer til landet. Du får din egen veileder som følger deg og sørger for at du blir ivaretatt hele skoleåret. Veilederen din er blant mange av personene du kan kontakte dersom du har bruk for hjelp.

I New Zealand møter du den trygge og forutsigbare kvaliteten Heltberg står for. Av oss får du hjelp og veiledning under hele søknadsprosessen, også til søknad om visum og stipend fra Lånekassen.

Outdoor Education Programme

Du får nyte spesielt godt av New Zealands natur dersom du melder deg på skolenes Outdoor Education Programme. Her er det et stort utvalg av utendørsaktiviteter, et unikt tilbud for deg som er eventyrlysten og sporty!

Outdoor Education er et fag som kombinerer sportslige aktiviteter med undervisning i klasserommet. Gjennom utendørsaktiviteter får du innblikk i geografi, biologi, turisme, etc. Samtidig lærer du masse om å samarbeide i grupper, ta ansvarlige beslutninger, personlig utvikling og mestring. Dette programmet gir deg de beste kvalifikasjoner hvis du satser på en karriere innen sport og fritid.

Skolene

Dersom du reiser med Heltberg til New Zealand, får du velge mellom to ulike skoler; Katikati College eller Motueka High School. Ta gjerne kontakt dersom du lurer på noe her, eller trenger hjelp til å ta et valg!

Katikati College er en skole på Nordøya, med elever fra 11-18 år. Det tilbys mange ulike fag, alt fra kunst, til sport og teknologi. Det er en gruppe internasjonale elever ved skolen hvert år, og slik kan du få venner fra hele verden. I tillegg til de akademiske fagene tilbyr Katikati College en lang rekke utendørs- og kulturelle aktiviteter, som for eksempel opplevelsesturer, fjellturer og campingturer.

Motueka High School er en skole på Sørøya, som snakker varmt om samholdet på skolen. Her finnes det mange fag du kan velge mellom, slik at du får en mest mulig motiverende timeplan. Det er mange internasjonale elever på skolen, så klassene består av en god blanding av internasjonale og nasjonale elever. Også denne skolen har et stort fokus på kunst, kultur og sport.