Hei! Hvordan kan vi hjelpe deg?

Chat med oss i Messenger
Send oss en e-post

Om Norwich

Norwich

“The City of Stories”

Velkommen til Norwich! Med sine 250 000 innbyggere, finner du byen i fylket Norfolk i East Anglia.

Dette området kan tilby flotte kanaler og innsjøer, kyst i nord, øst og syd, samt et mildere klima. Selve Norwich er også den eneste engelske byen som ligger midt i en nasjonalpark – the Norfolk Broads! Her vil du oppleve en god blanding av moderne og historisk stil. Kunst, kultur og musikk står sterkt i bybildet, i tillegg til shopping, trivelige restauranter, teatre og puber.

City College Norwich ble etablert i 1891, men har siden den tid blitt pusset opp til å bli en topp moderne skole, ti minutter gange fra byen. I dag regnes den som en av største collegene i England, med mellom 4000-5000 fulltidselever fordelt over mange bygg på et stort område. Inne i bygningene finner du det meste; teater, restaurant, treningssal, frisørsalong, spa, dansesal, og til og med Starbucks. De fleste av disse fasilitetene brukes i den dagligdagse undervisningen av fag, og da jobbes det sammen på tvers av linjene.

På college i England går man ikke i klasser slik som man er vant til i Norge. Her bytter du klasserom og gruppe gjennom skoledagen, alt etter etter hvilket fag du skal ha. Læreren underviser kun det ene faget de har, og vil derfor ha et eget klasserom som du kan komme til dersom du vil ha hjelp med faget. Dette er fordelaktig ved at undervisningen holder høy kvalitet med lærere som er spesialister på sitt område, du får god oppfølging, i tillegg til at du som utvekslingselev får møte mange forskjellige mennesker!

Stephen Fry (britisk komiker, skuespiller, TV-personlighet, filmskaper og forfatter) var tidligere elev ved City College Norwich, og beskriver det slik:

It all started here. I will never forget it. I will never cease to be grateful for what it’s done, in such a perfect way. Not a mollycoddling way, not a stern authoritarian way, but a civilised way. We were not treated as children; we were students, not kids. The standard of teaching was astonishingly high. Norwich, the city, and Norfolk, the county, should be immensely proud of this institution. This is a really special place.

Heltberg og City College Norwich har hatt et godt samarbeid i flere år. Elevene blir passet på personlig av vår kontaktperson i Norwich, Belona Greenwood, som vi har har kontakt med opptil flere ganger i uka. Belona vet å sørge for å viderebringe våre viktigste verdier, nemlig trygghet og forutsigbarhet.

Belona Greenwood – I will help you through your daily life

Belona er vår kontaktperson i Norwich. Hun beskrives som «a professional mother», og hjelper til med alt som måtte trenges. Hun er på College en fast dag i uka, slik at du kan stikke innom og snakke med henne. I tillegg arrangerer hun turer og aktiviteter gjennom året, og hjelper deg med å finne enhver fritidsaktivitet. Belona kan kontaktes når som helst om det skulle være noe!